23.11.15

Evolució de la Jean Bouin Open

Participació general

¿Preu del dorsal (un dels més cars per km del calendari)?¿Saturació de curses (molts caps de setmana n'hi ha 50 a Catalunya)? Sigui el què sigui, ahir van ser menys que l'any passat els participants que van córrer la Jean Bouin Open, com ja va succeir fa un any. 

La gran, la de 10k, van ser 7.263 els finalistes contra 9.578 el 2014. En conjunt, sumant les dues que es van fer (a la de 5k van ser també menys: 1.422 contra 1.800), la van acabar gairebé 2.700 menys, confirmant-se la tendència dels darrers dos anys de la menor participació a les curses tradicionals i multitudinàries.

Un paradigma del que està succeint és aquesta cursa, que desprès d'un creixement fins el 2013 (en aquell any s'hi va afegir la cursa de 5k), cau l'any passat i pateix una més forta davallada enguany.


No cal donar-hi voltes: cada cop hi ha més corredors, i sobre tot corredores, però hi ha moltes opcions: aquest cap de setmana hi havia 25 curses a Catalunya entre asfalt i muntanya.

Més dones que homes a la Jean Bouin de 5k

Malgrat tot, s'està produint una estimulant tendència referida a l'atletisme popular femení: comença a ser freqüent que a les curses de 5k hi corrin més dones que homes. D'un total de 1.422 finalistes, la Jean Bouin de 5k d'ahir la van acabar un 54% de dones i un 46% d'homes. A la de 10k la proporció també és bastant alta: dones un 26% i homes un 74%.Miquel Pucurull
23/11/2015

1 comentari:

  1. Com sempre, interessant reflexió. Com dieu, una combinació de saturació de curses, preus abusius, i en el cas de Barcelona, crec jo, un recorregut poc atractiu i que es repeteix, si fa no fa, en diverses curses. Correr Paral.lel amunt és poc engrescador, per posar un exemple.

    ResponElimina