30.6.12

James Fixx, el precursor del footing, va morir mentre corria

"Els corredors som com tothom. Es diu que, fins i tot, algun dia ens morirem" 

James Fixx, l'autor d’aquesta irònica i divertida frase, va ser un dels precursors del footing als Estats Units en els anys 70. El seu llibre “Complete Book of Running” es va vendre per centenars de milers d’exemplars a tot el món. Paradoxes de la vida, va morir l’any 1984 mentre feia footing, precisament.

James Fixx. Any 1980
Recordo que se’n va parlar molt de la seva mort.: “Com pot ser? Com s’entén?" - deien alguns que en volien fer sang - "Com s'explica que un corredor que propugna els avantatges del córrer en els seus llibres es mori corrent?". "No ha de ser bo això de córrer...”

Els detractors no sabien que el que en Fixx feia, corrent, era tractar de perllongar la seva vida. Tenia una predisposició heretada per a les malalties coronàries. Molt gras i fumador empedreït, als 35 anys va començar a córrer. Efectivament va morir mentre corria, als 52, però els metges van dir que si no ho hagués fet, probablement hagués mort molts anys abans. Com el seu pare, que va patir un infart als 43.
Les reaccions a la mort de James Fixx van ser les d'esperar. Del furor pel jooguing es va passar al temor col · lectiu i es va començar a dir que "L'exercici mata". Per sort, un equip de l'Institut del Cor de Minneapolis va fer un estudi sobre 250.000 maratonians al llarg de vint anys i va revelar que només 4 havien mort en plena cursa.
 Miquel Pucurull

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada