28.5.14

Els diners de les curses solidàries

Els que correm curses ho fem sovint en les que s’autoanomenen “Solidàries”. No dubto, en absolut, de la filantropia que deu animar a tots els que les engeguen. Però algunes d'elles no expliquen en cap lloc quina proporció del preu de la inscripció va a parar a la causa que patrocinen, ni com s’articulen els diners recaptats.

N’hi ha que diuen clarament en el seu reglament: “Es destinarà 0,50 euros (o el que sigui) en favor de...”. Però en altres, aquest aspecte resulta ambigu i la informació es limita a dir “Cursa solidària en favor de...” o quelcom semblant i prou.

És per això que m’ha agradat el que ha fet l’AFNE -una cursa que se celebra el proper diumenge a la Carretera de les Aigües, la inscripció de la qual costa 12 euros (14 si no es té chip), que almenys diu: “Aquesta cursa té finalitats benèfiques i els diners recaptats, un cop cobertes les despeses, són per a la cooperació amb el centre maternoinfantil de Muketuri a Etiòpia”.

La claredat és absolutament necessària. A fi de comptes, és pertinent saber, en pagar el dorsal, com contribuïm amb els nostres diners al projecte en què col·laborem.



Miquel Pucurull
28/05/2014