16.12.14

Maratonians d'edat avançada

A propòsit de la longevitat d’alguns corredors, a la passada marató de Londres hi van participar dos octogenaris: Paul Freedman, de 89 anys i Iva Barr de 86, ambdós els més grans d’edat dels que la van acabar.

No van quedar últims, per cert. Ell va acabar en 7h 44 per davant de catorze corredors, i ella en 6h 58, davant de gairebé cent dones.

Tant l’un com l’altre van córrer desprès de recaptar fons per una causa solidaria. (Run for Charity li diuen allà). En Paul per a un centre de cures pal·liatives on va morir la seva dona fa set anys. I la Iva per a una associació que ajuda a nens en cadira de rodes.

Per a Paul, que va formar part de les forces aèries angleses durant la II Guerra Mundial i va començar a córrer quan tenia 61 anys, aquesta va ser la seva 23ena marató. Per a Iva Barr, va ser la 15ena i va debutar quan tenia 55 anys.



Els van entrevistar per a la televisió en acabar la prova. Ella va dir que concebia la marató com "una gran festa al carrer, on no t'has de preocupar pel temps, pots caminar i parlar amb els del teu voltant”. Ell, molt explícit i a qui li agrada fer conya: "Sempre m'asseguro córrer darrere d'un cul agradable, ja que fa que tots els dolors i molèsties desapareguin. L'any passat vaig seguir-ne un que em va semblar que era el millor que havia vist a la meva vida. Quan vam arribar a la meta va donar la volta i em vaig adonar que era un tio...amb barba”.

                                                 ----------------

Miquel Pucurull