2.4.19

La Cursa d'El Corte Inglés fa 40 anys

La Cursa d’El Corte Inglés és va fer per primer cop fa quaranta anys. Va ser una de les primeres curses que es van poder fer pels carrers de Barcelona un cop acabada la dictadura. Fins i tot, abans que la marató.

Ara la corren molts atletes de nivell. Però en els primers anys no era així. Es pot dir que estava mal vist que la fessin els professionals, excepció feta de Domingo Catalan, guanyador de la primera, que sempre anava per lliure. 

Segueix tenint detractors que no toleren bé que hi hagi gent que la corre disfressada, o pares i mares amb cotxets, o corredors amb el seu gos.

Però, en general, la prova s’ha anant acceptant per tothom, elit inclosa. I és incontrovertible que molts i moltes dels que ara són assidus al córrer s’hi han enganxat perquè un dia van debutar en aquesta cursa mítica.

A mi mateix, quan encara no corria, em va sobtar veure un matí de maig de 1979 uns nois que corrien una cursa (la 1ra d'El Corte Inglés) pels carrers de Barcelona, una cosa mai vista. I estic segur que va ser l'estímul definitiu per a que tres mesos després comencés a suar la cansalada. I fins ara. 


Miquel Pucurull
02/04/2019