22.7.12

Seleccions catalanes? Malauradament n'hi ha per dies

El diari Ara publica un interessant especial sobre la participació de catalans als Jocs de Londres’2012.

En un dels articles hi aporta unes dades que no poden ser més clares: Catalunya ha estat i és el motor esportiu de l'estat espanyol. Des dels Jocs de l'any 1900 fins els darrers de Pequin, el total de medalles aconseguides per Espanya han estat 113, de les quals, 50, les han guanyat esportistes catalans. És a dir, un 44%.

Inclou aquest quadro dels últims cinc Jocs celebrats (Barcelona'92, Atlanta'96, Sydney '2000, Atenes'04 i Pequin'06), que és molt il·lustratiu.

(Clicar al damunt per ampliar)



En relació a les possibilitats de medalla dels catalans que  participaran a Londres, l'articulista, Albert Solé, estima que en poden guanyar:

1 en Tekwuondo: Joel González
1 en natació: Mireia Belmonte
1 en natació (aigües obertes): Erika Villaécija
1 en marxa (20 km): Bea Pascual
1 en bicicleta de muntanya: Josep Anton Hermida
1 en tennis: (dos catalans jugaran els dobles)
2 en natació sincronitzada (sis catalanes a l’equip)
1 en bàsquet (quatre catalans a l’equip)
1 en futbol (quatre catalans a l’equip)

I afegeix:

"Des de Barcelona 92 les medalles amb segell català s'han convertit en un bon costum. Des de les 10 medalles de fa 20 anys -encara és el rècord-, l'olimpisme català no ha baixat de les 5 -a Sydney 2000-. I de Londres quantes en podem esperar? Doncs els esportistes catalans podrien tornar dels Jocs amb un mínim de 4 metalls, i fins a 10, tot i que la forquilla més raonable seria pensar entre les 4 i les 7."

A tot això, el president del Comité Olímpico Español creu que la delegació espanyola "tiene posibilidades de superar las 18 medallas de Pekín" (1). I una predicció sobre tots els paisos que ha fet la Universitat Rey Juan Carlos conclou que "España aparece con 15 medallas en 10 disciplinas" (2)

Doncs està molt clar. A la vista del que ha vingut succeint i segueix succeint, mentre el nostre no sigui un estat independent no ens deixaran que Catalunya participi, ni en els Jocs Olímpics ni en cap altre gran esdeveniment esportiu. Els hi fem molta falta.

Ja ens hi podem posar fulles.