20.3.17

Primera Cursa d'El Corte Ingles. Any 1979

Es parla sovint del ”boom actual del córrer”. Per a mi, però, el d'ara és el segon boom. N'hi va haver un primer en la dècada dels vuitanta. Només cal recordar que el dia 27 de maig de 1979 es va celebrar la primera Cursa d’El Corte Inglés i la van córrer 17.184 persones.

Alguns apunts de l’efemèride:

- S'anunciava com la 1ª Carrera Popular Ciutat de Barcelona.

                                         

- La van guanyar en Domingo Catalán en homes (28'47") i la Maria Antònia Griñó (36'05") en dones.
         
                               
- La distància va ser de 9 kms.

- Van donar 1 hora i mitja de temps límit per fer-la.

- El recorregut va ser molt diferent de l’actual: Ronda de Sant Pere – Ronda Universitat – Ronda de Sant Antoni - Sepúlveda - Rocafort - Paral·lel - Passeig de Colom - Passeig d’Isabel II - Avgda. Marqués d’Argentera – Parc de la Ciutadella - Passeig Lluis Companys – Ronda de Sant Pere – Plaça Urquinaona – Via Laietana – Jaume I –Plaça Sant Jaume- Ferran – Rambles i Plaça Catalunya.

                        

- La històrica primera cursa va constituir un èxit clamorós i inesperat: els organitzadors, pocs dies abans de celebrar-se, feien aquesta declaració al Mundo Deportivo:
"- Ens ha sorprès a tots. A mesura que s'acosta la cursa s'estan batent els rècords de participació. Nosaltres esperàvem tenir 2.000 inscrits i al ritme que anem ens aproparem als 10.000".

La realitat va ser que s'hi van inscriure més de 18.000 participants i la van acabar 17.184, el més gran d'edat, un avi de 84 anys, i el més petit, un nen de 5. Havia començat el primer boom del córrer després de més de quaranta anys de no poder-ho fer fora dels estadis. 



     L'èxit d'aquesta cursa d'El Corte Inglés va servir per impulsar iniciatives relacionades amb el córrer. Com, per exemple, la creació de "Circuits Cola-Cao". Se'n van fer sis a la ciutat de Barcelona per anar a entrenar: al Parc de l'Oreneta, Carretera de les Aigües, Parc Güell, Parc de la Ciutadella i zona de Montjuïc. 

    També, per altra banda, va néixer mesos més tard la 1ª Cursa Open Jean Bouin per a corredors populars.

                                     ------o------

Miquel Pucurull
    

-