9.4.20

Foto més antiga d'una cursa a Bcn. 1903

Segons està documentat, el barri d'Horta de Barcelona és el lloc on ja s'hi celebraven curses a les primeries del segle passat, llavors encara un poble. I li cap l'honor que en una d'elles es fes la fotografia més antiga de quantes es conserven d'una carrera. Fou el 18 d'octubre de 1903.

La van començar onze corredors i la van acabar vuit. Van sortir a prop de Can Gomis, i van fer 14  quilòmetres per la Carretera d'Horta fins el Pont de Sant Andreu i tornar.
Se sap, per l'antiga  revista Los Deportes, el nom del guanyador i el temps: Juan Duran, 48'15".

I també es conserva l'inefable crònica de la prova, que deia: "Esperamos que han de verse muy concurridas estas carreras, pues vienen a ser las primeras que en España se celebran de esta clase tan apropósito para arraigar el sport y los ejercicios corporales."