28.8.13

Preus de les inscripcions aquí i a fora

No són únicament les autopistes de Catalunya les que són més cares de tot l’Estat. També ho són els dorsals de les curses.

Malgrat que la qüestió dels elevats preus de les inscripcions és un tema molt conegut, no em vull estar de fer esment als d’altres llocs de l’Estat que m’he trobat a la xarxa, en aquest cas amb curses de la comunitat de Ciudad Real.

Mentre a nosaltres una cursa de 5 km com la Sant Silvestre de Terrassa ens costa 16 euros (14 si tens xip groc), la inscripció a una mitja marató a Ciudad Real els hi costa 12 o 14 euros

Alguns organitzadors de curses de pagament de casa nostra podran dir el que vulguin, però el que és evident és que, com a conseqüència dels augments d’un any a l’altre -sense parangó amb el que pugen altres coses- els preus dels dorsals són extremadament cars comparats amb els de les que se celebren en altres indrets. On se suposa que també donen aigua als avituallaments i samarreta a l’arribada.

Veure aquest quadre de sota (clicar damunt per ampliar-lo), testimoni que les diferències són abismals, no pot per menys que fer-me emprenyar

                                                        ----o----
Miquel Pucurull
28/08/2013
 

1 comentari:

  1. Un tema interessant, aquest! Justament em toca de prop ja que, d'aqui a dues setmanes tinc previst pujar uns dies a Barcelona per visitar un company i aprofitant l'ocasió m'he inscrit per participar al 10K de Poble Nou. I m'ha impactat que uns cursa d'aquest tipus coste 13 euros (sense xip groc)!!

    Jo estic acostumat a competir a la meitat sud de la província de València i nord d'Alacant (el que vénen a ser les comarques centrals valencianes), i per les curses que jo he freqüentat els preus del dorsal oscil·len entre els 2 i els 5 euros. Les més cares que he trobat, vora els 8 euros. I estem parlant de curses entre 5 i 10 quilòmetres. Sense anar més lluny, jo estic participant al Circuit de Carreres Populars de la Vall d'Albaida (http://www.mancovall.com/circuitvalldalbaida/), que consta d'11 curses d'entre 7 i 15 quilòmetres i l'inscripció completa al circuit, que et dóna dret a participar a totes les curses val 25 euros. Amb això, a Barcelona em donaria per a fer dues curses si fa no fa...

    Baix el meu punt de vista, i segons el que he pogut observar, sembla que a Catalunya hi ha una empresa que en certa mesura ostenta el "monopoli" de l'organització i cronometratge de les curses. Ací a terres valencianes hi ha, que jo sàpiga, mínim 4 o 5 empreses que es dediquen a això mateix. Potser el que hi haja eixa feroç competència fa que les distintes empreses tracten d'ajustar els seus beneficis per oferir un preu raonable als clubs o entitats que vulguen organitzar una cursa popular al seu municipi, i de retruc, s'ofereix un preu d'inscripció atractiu per als corredors.

    Felicitats pel teu bloc, Miquel. Els continguts són força interessants!! Salut!

    ResponElimina