2.1.16

Causes de l'auge del món del córrer


A vegades em pregunten quina és la diferència del món popular del córrer actual en comparació amb temps enrere. (No fer cas de la il·lustració, que és de fa més de 100 anys; em refereixo a en fa 30 o 35, quan va començar a casa nostra) I quina és la causa de l’alta progressió dels darrers anys.

Per mi no hi ha una sola raó ni una sola causa. Son diverses. Sense que vulguin ser les úniques, les principals, en la meva opinió, son:

   -Les immenses possibilitats de dinamització que ofereix Internet. (Fa 30 anys, conèixer les curses que se celebraven, per exemple, era una epopeia)

   -La incorporació de la dona al córrer. (Fa 30 anys eren molt poques)

   -La influència de la publicitat. (Fa 30 anys no hi havia més marques de sabatilles que les Mates, les Joma, i para de comptar. De roba i complements, cap)

   -La creixent recomanació dels metges a fer exercici.
(Fa 30 anys gairebé la majoria deien el contrari)

   -L'estimulació que suposa el renaixement de la Marató de Barcelona des del 2006. (Fa 30 anys, i durant vint, no es passava de 3.000 participants)

   -Els mitjans de comunicació s'han fet ressò de l'esclat del córrer.
(Fa 30 anys, dels populars no deia res ni el Mundo Deportivo)

   -Auge d'empreses/emprenedors per organitzar curses. (Fa 30 anys ho feien com podien les associacions dels barris, els clubs d'atletisme, els ajuntaments dels pobles...)

   -Proliferació de llibres i revistes sobre córrer. (Fa 30 anys, sense Internet, només hi havia les revistes en paper Marathon i Corricolari)

Nota: Segur que hi ha moltes més causes. Si algun veterà vols afegir-ne alguna més en els "Comentaris", servirà per enriquir el blog i li estaré molt agraït. 

Miquel Pucurull
2/1/2106

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada