16.4.22

Clarence de Mar, el maratonià del mocador al cap

Fa anys era freqüent veure els corredors de marató amb un mocador al cap per protegir-se del sol, a l’igual que els paletes o treballadors del camp. En recordo a més d’un en les primeres maratons de Barcelona dels anys vuitanta.

A les primeries del segle passat, el nord-americà Clarence de Mar era un dels que el duia 

La qüestió del mocador és pura anècdota. L’interessant és el següent: és l’atleta que ha guanyat la marató de Boston més cops, set en concret. La primera vegada el 1911 en 2h21.39, la seva millor marca. Havia corregut la de 1910, on va quedar segon. . 

li van fer un reconeixement mèdic i li van trobar el cor gran -el que ara se'n diu cor d’atleta- i com que en aquella època la medicina ho considerava una malaltia, els metges li van recomanar no córrer.  El van obligar a no fer-ho més, pel risc que li suposava.

Va estar onze anys sense competir. Després d’aquest temps va tornar a participar en algunes diferents proves, i va tornar a guanyar la marató de Boston...sis vegades més, entre el 1922 i el 1930..

Va guanyar el seu darrer Boston l'any 1930 a l'edat de 41 anys. Als 35. va aconseguir la medalla de bronze a la marató dels Jocs Olímpics de París el 1924.

Clarence de Mar (1888-1858)

                                        ...................

Miquel Pucurull
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada