1.6.16

S’han de fer pocs quilòmetres per entrenar la marató?

Em pregunto si, a diferència del que hem fet sempre, no  cal entrenar gaires quilòmetres per fer la marató.

Amb molta freqüència llegeixo a Internet articles on ho afirmen.

La revista Runner’s digital (que sempre m’ha semblat molt vàlida) publica una redacció sota el títol ¿Quants quilòmetres a la setmana per a una marató?, que em resulta sorprenent.

Per un costat, diu que “Els que comencen o que busquen objectius senzills, de més de 4hores, no necessiten més de tres dies setmanals, que en kms oscil· larien entre els 30 i els 45 km.”

I per un altre, inclou una taula que encara em sorprèn més.  


La taula contrasta amb una altra que la mateixa revista va publicar fa anys, que era més exigent. Com sí, a mesura que passa el temps, córrer una marató requereixi menys esforç. D’aquí ve el títol d'aquest escrit. Si en aquell moment ja em va semblar que era necessari fer més quilòmetres dels que recomanaven, ara encara m’ho sembla més.

Actualment hi ha un considerable nombre de corredors i corredores que acaben les maratons en 4 hores o més (a la de Barcelona, gairebé el 50% del total), per la qual cosa, entrenar tan pocs dies a la setmana i tan pocs quilòmetres, em sembla fins i tot perillós. Especialment per als que la fan per primer cop.

Miquel Pucurull

1 comentari:

  1. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    FadoExpress là một trong những top công ty chuyển phát nhanh quốc tế hàng đầu chuyên vận chuyển, chuyển phát nhanh siêu tốc đi khắp thế giới, nổi bật là dịch vụ gửi hàng đi đài loangửi hàng đi pháp và dịch vụ gửi hàng đi canada uy tín, giá rẻ

    ResponElimina