17.9.19

Gabriele Grunewald, millor atleta desprès de superar dos càncers

L'atleta nord-americana Gabriele Grunewald, una de les dones més ràpides del món en la milla, a qui li van diagnosticar un càncer fa 6 anys i un altre en fa 4, va guanyar abans d'ahir, 3 d'abril, els 5.000m d’Stanford (15:19:01).


Llegeixo en una entrevista que li han fet no fa gaire: “El meu consell per als pacients recentment diagnosticats amb càncer seria no tenir por de mantenir la seva rutina d'exercicis durant el tractament. Amb algunes modificacions en la intensitat, crec que l'exercici pot ser molt terapèutic i proporciona importants beneficis per millorar l'estat d'ànim durant tot el tractament. Jo recomanaria la comunicació amb el seu metge i obtenir la seva opinió sobre el que és apropiat”.

Gabriele Grunewald ha tingut els seus millors anys de competició després dels tractaments per als dos tipus de càncer, el primer a la glàndula paròtide i el segon a la tiroide.

Sense comentaris.

Miquel Pucurull
05/04/2015

Actualitzat el 17/09/2019. 
M’he assabentat de la seva mort fa tres mesos, després de patir quatre diferents càncers en 10 anys. Fou un exemple de coratge pels malalts de càncer. Corria amb una gran cicatriu a l'abdomen per una operació de fetge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada