28.11.18

EVOLUCIÓ DE LA CURSA JEAN BOUIN OPEN

Segueix la davallada de participació a la Jean Bouin Open
 

No m'agrada gens que passi i no voldria haver de dir-ho. Però es confirma la tendència dels darrers temps en quant a una menor participació a les curses, especialment acusada en les multitudinàries.

Un paradigma del que està succeint és la Jean Bouin, que desprès d'un creixement fins el 2013 (en aquell any s'hi va afegir la cursa de 5k), pateix fortes davallades els dos anys següents i tot i que augmenta una mica fa dos anys sobre l'anterior, torna a caure l'any passat un 10%, i aquest un 4%. 


¿Serà per culpa del preu del dorsal (un dels més cars per km del calendari de curses populars), o per la saturació de curses (aquest cap de setmana n'hi havia més de 30 de tot tipus a Catalunya), o perquè falta imaginació per oferir més atractiu i bons serveis? Sigui el què sigui, els participants que van córrer la Jean Bouin Open el diumenge van tornar a ser menys que l'any passat, com ve succeint els últims anys. En conjunt, sumant les dues que es van fer, la van acabar 300 menys que fa un any i gairebé 5.000 menys que en fa cinc.

Tantes dones com homes a la Jean Bouin de 5k

Malgrat tot, s'està produint una estimulant tendència referida a l'atletisme popular femení: comença a ser freqüent que a les curses de 5k hi corrin igual o més dones que homes. D'un total de 1.418 finalistes, la Jean Bouin de 5k la van acabar un 50% de dones i un 50% d'homes. (A la de 10k la proporció de dones també va ser bastant alta: un 27%).

Miquel Pucurull

28/11/2018

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada