10.8.20

Esportistes catalans mítics. Montserrat Mechó

 Montserrat Mechó (Barcelona 1933) és una esportista de mena. Quan tenia deu anys ja era sòcia del Club Natació  Barcelona. El  1951, amb divuit,  es va proclamar  campiona  d’Espanya  de  Salts  de  Trampolí.  Després  d’una malaltia  hepàtica va retornar a la piscina, però aquest cop amb la natació  sincronitzada: Ballet aquàtic en deien. Amb l’equip del Natació Barcelona  es va dedicar a fer exhibicions per tot l’Estat espanyol i algunes ciutats franceses. 

 

A principi dels anys vuitanta, va tenir l’oportunitat d’experimentar el que era saltar en paracaigudes i s’hi va aficionar.  L’any 1993 va participar en la  seva  primera  competició  internacional. Després, el 1995, als Campionats del Món a Arizona (EUA). El 1997 en uns Jocs dels Esports, a Finlàndia, i aquell mateix any també en els primers Jocs Aeris Mundials a Turquia. I el 2002, als Campionats del Món una altra vegada a Empuriabrava. Ha fet 934 salts al vuit, fins fa un any, que amb vuitanta sis ha deixat de fer-ho per cuidar-se d’una germana seva, malalta d’Alzheimer.


A banda de la natació i el paracaigudisme va ser subcampiona de Catalunya d’esquí de veterans de la seva categoria l’any 1994.  L'esport l'ha ajudat a superar moments durs com la mort d'un fill seu fent pesca submarina als 26 anys. La vaig conèixer personalment en un programa de ràdio i he coincidit amb ella altres cops en altres llocs. Ambdós érem ambaixadors de Gaes i va intervenir en una xerrada meva fa tres anys. Vitalista per antonomàsia, sempre diu "Prefereixo saltar en paracaigudes que fer punt de creu"

Miquel Pucurull

10/08/2020

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada