10.8.20

Esportistes catalans mítics. Montserrat Tresserras

Montserrat  Tresserras, una nedadora pionera de la llarga distància en aigües obertes, va néixer a Olot l'any 1930. Va ser la primera dona de l’Estat espanyol en creuar l’Estret de Gibraltar Ho va fer el 1957 en 5h18. Un any després, en 14h14, va creuar el Canal de la Mànega, la primera espanyola.  I l’any 1961 va tornar a creuar-lo, en aquest cas d’anada i tornada, convertint-se en la primera dona al món en fer-ho.  

 

A banda d’aquestes proeses, que són les que més ressò internacional van tenir, va fer altres travesses destacables en el continent sud-americà. L’any 1963, va batre el rècord absolut en la travessia Santa Fe-Rosario, a l’Argentina, essent la primera dona a aconseguir-ho. L’any 1965, intentant  la  travessia  Cap  de  la  Nau-Eivissa, es va convertir en la primera persona que havia nedat 55 hores ininterrompudament. L’any 1969 va ser la primera dona a fer Menorca-Mallorca nedant.

                                               Saludant després d’arribar a la costa anglesa. 1958

La travessa del Canal de la Mànega es va convertir en l'eix de la seva vida. Tots els estius tornava a Dover per ajudar i controlar els intents d'innombrables nedadors. Divulgadora incansable de la seva disciplina, la seva dedicació li va valer ser sòcia vitalícia i vicepresidenta de l'Channel Swimming Association, l'organització que regeix i dóna validesa a les travessies de Canal. Va morir el novembre de 2018 a Olot, la ciutat on va néixer, als vuitanta vuit anys.

Miquel Pucurull

10/08/2020

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada