3.1.15

Dopatge a les curses populars?

De tant en tant els mitjans publiquen la notícia de que en una determinada cursa popular s’ha descobert que hi ha hagut dopatge. Quan això passa, les xarxes i els fòrums d’atletisme van plens de comentaris. Com en el cas succeït el passat diumenge 28 de desembre.

A la Sant Silvestre de Salamanca, una cursa popular que se celebra des de fa 30 anys i enguany s’hi van apuntar més de 6.000 participants, el locutor va anunciar per megafonia, per fer una broma (era el Dia dels Innocents), que farien control de dopatge a l’arribada als 10 primers homes i les 5 primeres dones i a uns altres 10 escollits a l’atzar.

Pel que he llegit, es va armar un considerable sarau. Diversos atletes, sorpresos, van decidir no participar; alguns es van despenjar de la capçalera de la cursa en el tram final del recorregut, i altres es van dirigir aïradament als organitzadors per queixar-se en acabar la prova.

Cal saber que la cursa repartia 1.200 euros en premis.

Em costa molt de creure que hi hagi corredors populars que es dopin. Més aviat, crec, que hi ha atletes professionals o pseudo-professionals que participen en les curses populars per guanyar alguns diners, i ves a saber si, per fer-ho, alguns passen primer per la farmàcia.