1.12.16

Inscriure's a la marató de Barcelona

Aquest diumenge i dilluns (27 i 28 de novembre) es va produir un enrenou a les xarxes socials relacionat amb la marató de Barcelona.

Una revista digital va publicar el diumenge que no t’hi podies inscriure com a català (sota l’epígraf  Nacionalitat del desplegable de la web oficial només hi figurava Espanya, i, curiosament, Ceuta i Melilla) cosa que es podia fer a la marató de Florència.

En efecte, era així: des del 2006 fins l’any passat, en inscriure't a la web oficial podies indicar que la teva nacionalitat era Catalunya o Espanya i enguany, a la mateixa web, s'havia suprimit la possibilitat de Catalunya. Uns quants van denunciar-ho al Twitter i al Facebook, entre els quals un servidor.
La primera resposta des de la web oficial va ser decebedora:
L'assumpte va sensibilitzar a molta gent. Durant una estona, la denúncia va ser trending topic a Barcelona.
El rebombori va ser extraordinari. Al cap d’una hora i escaig, i després d’haver-me queixat més, juntament amb molts altres, va començar a canviar la situació.
Com era de suposar, alguns internautes van intervenir per dir que Catalunya era d'Espanya i que no s'havia de canviar res. Fins i tot, a un el vaig haver de blocar per insults.

Finalment va prevaldre el seny i a mig matí del dilluns es va arreglar: si es volia, hom es podia inscriure posant Catalunya com a nacionalitat. La pressió a la xarxa havia estat determinant.
Ho vaig agrair públicament.
El diari digital VilaWeb es va fer ressò del que havia passat:
http://www.vilaweb.cat/noticies/la-marato-de-barcelona-permetra-inscriures-amb-la-nacionalitat-catalana-despres-de-les-queixes/

Afortunadament, insisteixo, va prevaldre el seny. Ha estat una molt bona decisió el rectificar-ho.

Miquel Pucurull
01/12/2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada