25.8.13

"La marató: passió per córrer", un bon escrit d'un bon amic

Confesso que em costa molt llegir escrits d’una certa llargada que hi ha a la xarxa sobre el córrer. La majoria em resulten una pallissa tremenda. En especial els de les "cróniques" que fan alguns corredors en acabar les seves curses. No n'he fet mai cap de les meves perquè, si escriure és comunicar-se, a qui li pot interessar saber  "...que vaig veure el veí del pis de sota de casa aplaudint-me en el Km 12, o que en el 15 em va agafar un mal de panxa que vaig poder superar en el 18 perquè soc com el Superman?"

No en llegeixo mai cap de crónica post cursa, i tampoc gaires textos que siguin llargs.  No és el cas, perquè l'he rellegit alguns cops, d’un titulat "La marató: passió per córrer" realitzat fa anys per en Jaume Aragonès, un notabilíssim corredor popular. Està a la xarxa i és molt recomanable. 

L’autor, per cert, després d’una operació al taló d’Aquil•les fa quatre mesos, ja corre com si res. Molt bon amic com soc d'ell, en el seu honor per la seva recuperació, penjo l'adreça del document en aquest blog meu per si algú el vol llegir: 
 
 
Jaume Aragonès, dorsal 38, portada de la revista Marathon el 2000


Una observació: deia que no llegeixo mai cap crònica de curses, per l'avorrides que són, però faig una excepció: m'agraden les del periodista Arcadi Alibés, de qui he llegit també els seus excel·lents llibres: "Córrer per ser feliç" i "La petjada dels herois". 

Una altra: no cal dir que recomano el llibre d'en Jaume Aragonès no pas perquè siguem amics , sinó perquè, insisteixo, és molt bo. Llegiu-lo ara que és estiu i assaboriu-lo sense presses.

                                                          ------o------

Miquel Pucurull
25/08/2013