27.11.17

EVOLUCIÓ ULTIMS ANYS JEAN BOUIN OPEN


La davallada de participació a la Jean Bouin Open continua. 

¿Preu del dorsal (un dels més cars per km del calendari)?¿Saturació de curses (molts caps de setmana n'hi ha més de 50 de tot tipus a Catalunya)? Sigui el què sigui, ahir van ser menys que l'any passat els participants que van córrer la Jean Bouin Open, com ve succeint els últims anys. En conjunt, sumant les dues que es van fer, la van acabar gairebé 900 menys que fa un any i 4.600 menys que en fa quatre.

No m'agrada que passi i no voldria haver de dir-ho. Però es confirma així la tendència dels darrers temps en quant a una menor participació a les curses tradicionals i multitudinàries.

Un paradigma del que està succeint és aquesta cursa, que desprès d'un creixement fins el 2013 (en aquell any s'hi va afegir la cursa de 5k), pateix fortes davallades els dos anys següents i tot i que augmenta una mica l'any passat sobre l'anterior, enguany torna a caure, en aquest cas un 10%.  
No cal donar-hi voltes: cada cop hi ha més corredors, i sobre tot corredores, però hi ha moltes opcions: aquest cap de setmana hi havia 32 curses a Catalunya entre asfalt i muntanya.

Més dones que homes a la Jean Bouin de 5k
Malgrat tot, s'està produint una estimulant tendència referida a l'atletisme popular femení: comença a ser freqüent que a les curses de 5k hi corrin més dones que homes. D'un total de 1.454 finalistes, la Jean Bouin de 5k d'ahir la van acabar un 51% de dones i un 49% d'homes. (A la de 10k la proporció de dones també va ser bastant alta: un 27%).

                                                  -----------------------
Miquel Pucurull
27/11/2017