19.7.12

La llegenda urbana dels Jocs del 92

No se sap si va haver malvolença (o enveja) per part d’alguns, però després de la  cerimònia d’obertura dels Jocs del 92, culminada amb l’espectacular encesa del peveter olímpic de l’Estadi de Montjuïc mitjançant una fletxa, va sorgir la llegenda: molts afirmaven, i segueixen assegurant, que la fletxa...va passar de llarg.

Tothom recordarà que va ser un moment mol emocionant: el basquetbolista Epi, després de travessar la pista de l’estadi per entremig dels esportistes que havien desfilat, va fer que la torxa que duia prengués la fletxa que l'arquer Rebollo  havia de disparar tot seguit per encendre el peveter.

I ho va fer. Va tensar l’arc amb la fletxa encesa, la va deixar anar, i tots varem quedar bocabadats en veure com queia al mig del peveter i s’encenia la flama olímpica.


Però els que varen propagar la bola diuen que va passar per damunt i va anar a parar a una zona de seguretat habilitada a propòsit a l’avinguda de l’Estadi. Afirmen que havia un interruptor a punt per a que s’encengués la flama en el moment oportú, entrés o no en el peveter, i el van accionar.

Llavors no hi havia Internet, si més no, no n’hi havia més que per a un us restringit en algunes universitats d’Espanya. Fa pocs anys, algú va fer un vídeo que demostrava que la famosa fletxa no va entrar, i la llegenda urbana va córrer com la pòlvora.

Qui més qui menys potser l’ha vist. Que cadascú pensi el que vulgui. És aquest.  http://www.youtube.com/watch?v=Fca-MbAKOV0