30.11.17

Més de 2.000 curses a l'any a Catalunya

Com que cada cop hi ha més curses que, en comparació amb l'any anterior tenen menys participants (paradigma, les últimes de Bombers, Jean Bouin. Mercè...), podria semblar que l’anomenat boom del córrer s’està desinflant.

En la meva opinió no és així. Cada dia hi ha més persones que començen a córrer, especialment dones, i al cap de poc de fer-ho, participen en curses.  I de curses n'hi ha per donar i vendre.

Succeeix que el nombre de proves noves creix sense parar. I els corredors i corredores es dispersen al tenir moltes opcions.

He esbrinat el calendari que publica Runedia, que està considerat com el més complet, i a Catalunya aquest any hi ha més de 2.000 curses entre les de ruta, muntanya, triatlons/duatlons/aquatlons i d’orientació. En els últims cinc anys s’ha gairebé doblat el nombre, passant de 1.118 el 2012 a 2.082 enguany. Espectacular fenomen on n'hi hagin.

Organitzar una cursa deu de ser un negoci molt bo perquè se'n munten moltes. Algunes antigues s'han eliminat del calendari, però en sorgeixen moltes de noves, especialment de muntanya. Passa, però, que la competència entre unes i altres és terrible: aquest 2017 hi ha caps de setmana que n’hi ha o n'hi ha hagut més de seixanta. No fa gaires anys, deu com a molt.


                                                        --------------------
Miquel Pucurull
30/11/2017