25.11.19

EVOLUCIÓ DE LA CURSA JEAN BOUIN OPEN

Segueix la davallada de participació a la Jean Bouin Open
 

No m'agrada gens que passi i no voldria haver de dir-ho. Però es confirma la tendència dels darrers temps en quant a una menor participació a les curses populars de la ciutat de Barcelona respecte d'anys anteriors. Hi ha excepcions, com la mitja marató i alguna altra, però la realitat és aquesta. 

Un paradigma del que està succeint és la Jean Bouin, que desprès d'un creixement fins el 2013 (en aquell any s'hi va afegir la cursa de 5k), pateix fortes davallades des de llavors.


Quines seran les raons? Serà per culpa del preu del dorsal (un dels més cars per km del calendari de curses populars), o per l'oferta de curses de tot tipus a Catalunya, o perquè falta imaginació per oferir més atractiu i bons serveis? Sigui el què sigui, els participants que van córrer la Jean Bouin Open el diumenge van tornar a ser menys que l'any passat, com ve succeint els últims anys. En conjunt, sumant les dues que es van fer, la van acabar 1.100 menys que fa un any i 6.000 menys que en fa sis.


Tantes dones com homes a la Jean Bouin de 5k

Malgrat tot, s'està produint una estimulant tendència referida a l'atletisme popular femení: comença a ser freqüent que a les curses de 5k hi corrin igual nombre de dones que homes. D'un total de 1.470 finalistes, la Jean Bouin de 5k d'enguany la van acabar un 49% de dones i un 51% d'homes. (A la de 10k la proporció de dones també va ser bastant alta: un 25%).

Miquel Pucurull

26/11/2019