29.1.18

Què diuen els metges sobre el córrer

És sabut que fa uns anys, els metges eren extremadament reticents a recomanar a la gent gran que fes exercici. De fet, si mirem enrere, no ho recomanaven ni als de mitjana edat. Com a molt, els hi deixaven fer esport amb estrictes normes de prudència.
Avui en dia això està superat i és la classe mèdica la que estimula la seva pràctica a totes les edats. I a fer-ho amb una intensitat entre moderada i alta per aconseguir el màxims beneficis. Pel que fa al córrer, coincideixen amb les seves virtuts. Amb afirmacions com la del doctor Sanjay Sharma, director mèdic de la marató de Londres: “Córrer ½ hora al dia perllonga la vida 7 anys”. O la del doctor Mikel Izquierdo del Departament de Ciències de la Salut de la Universitat de Navarra, que després de fer estudis comparatius de persones sedentàries i actives, conclou amb aquesta: "Si ets físicament actiu, si corres, redueixes en uns 12 anys l'arribada de la dependència per incapacitat".
Permeteu-me una personalització: crec que, com a tothom, un dia em vindrà a buscar la parca. Però si faig esport, si corro, aquest dia serà més tard del que seria si no ho fes. I el que és més important, l'inexorable període de dependència serà molt més curt del normal.


Miquel Pucurull
29/01/2018