31.12.17

Més de seixanta curses a l'any a la ciutat de Barcelona

El córrer gaudeix de molt bona salut a Catalunya. La prova és que cada cop hi ha més curses. Una mostra, les de Barcelona. (Veure relació al final del text)

A la ciutat de Barcelona hi ha 62 curses a l’any. Algunes tenen dues o més distàncies, amb la qual cosa, n’hi ha un total de 74 per triar.

A banda, n’hi ha 12 de muntanya que es fan a Collserola, també amb la variant de més d’una distància; és a dir, 18. Cal afegir una triatló, una aquatló i tres curses d’orientació. En total, se celebren gairebé 100 curses a l’any entre Barcelona i Collserola. 97 per a ser exactes, suposant que no n'hi hagin més de les que he pogut comptabilitzar, extretes bàsicament del calendari de Runedia.

Una observació important és que l’increment ha estat molt gran en els últims cinc o sis anys. Així, centrant-nos en les d’asfalt que es fan pels carrers de la ciutat, que és d’on conservo dades, l’evolució ha estat:
La progressió és espectacular.
S’entén que hi hagi qui es queixi, fins i tot amb cartes als diaris, perquè no pot circular amb el cotxe per culpa de les curses. A mi ja m’agrada que sigui així: m'agrada molt que, si més no, els diumenges, la ciutat sigui per als ciutadans a peu (i els que correm) i no per als automobilistes.
..................

Miquel Pucurull
19/02/2017