6.5.14

El 8 de juny, homenatge a Ramon Oliu

D’aquí un mes, el 8 de juny, corrent la Cursa de Cantonigròs per uns paratges esplèndids com els del Collsacabra, retrem homenatge a Ramon Oliu, qui va se l'artífex del moviment popular del córrer portant-ho d'estat Units a aquí. Ell va ser qui va posar la primera pedra del boom que es va engegar a les primeries dels anys vuitanta a resultes de la primera marató de Barcelona que va crear. El seu pensament, la manera com gaudia mentre corria una cursa, ho va explicar en un dels paràgrafs del seu llibre "L'essència del córrer":

"Ho he experimentat unes quantes vegades, corrent -o millor dit competint- i després. És una cosa difícil o impossible de descriure. Començava a a marxar sense cap esforç, ni dolor, amb un cap claríssim, i els sentits funcionant a meravella. Era tan feliç que em queien les llàgrimes. Em sentia el cos i el cor amb un ritme clar i perfecte. Desprès ens varem separar. El meu esperit, intel•lecte i jo que sé més, estaven a dalt dels núvols, contemplant el meu cos allà baix marxant a un ritme perfecte amb la plenitud de l'esforç. És un estat d'eufòria similar al que dóna la droga i tan seductor com ella. Però no deixa rastre, i us fa funcionar en la societat en la plenitud de les vostres facultats."


¿A algú li estranya que, amb aquesta filosofia sobre el córrer, Ramon Oliu i Carol fos capaç d'engrescar a tothom en fer-ho? Val la pena, fer-li un petit reconeixement cada any en el poble on va néixer.

Recordeu: Cursa Gratuïta el 8 de juny. Inscripcions: memorialro@yahoo.es
Web informativa: http://cursacantoni.blogspot.com.es/