7.1.13

Canvis en el circuit de la Marató de Barcelona'2013

Ja és oficial: a la marató de Barcelona d’enguany hi ha algunes variacions del circuit respecte del de l’any passat. La més important és que, després de la sortida (sortides esglaonades cal dir) es torna a pujar per Sants per anar a buscar el Camp Nou, com es feia en els darrers anys, en lloc de fer-ho pel carrer de Tarragona. Amb això, canvia el sentit en els primers 12 quilòmetres per arribar a la Gran Via.

Altres petites variacions són:

-En el Km 15 no es pujarà pel Passeig de Sant Joan. Se seguirà per Rosselló fins arribar a Sardenya.

-En el Km 21 se seguirà baixant per la Meridiana fins arribar a València per anar a buscar Felip II.

-A la part de baix de la Diagonal es faran dos petits bucles, un de pujada en el km 27 i un altre de baixada en el 30, en lloc de fer la Diagonal tot seguida amunt i avall.

-En el Km 34, en lloc de fer el Passeig de Circumval·lació per anar a buscar el Passeig de Lluís Companys i l’Arc de Triomf, es pujarà per Marina enllaçant amb Pujadas.

- En el Km 38 se seguirà per Via Laietana fins el Passeig de Colom. No es passarà per la Plaça de Sant Jaume i el carrer de Ferran ni es baixarà per la Rambla.
Tot plegat fa, en la meva opinió, que la marató d'aquest any sigui una mica més suau. L’any passat, la pujada per arribar al punt més alt (l’Hotel Princesa Sofia de la Diagonal) era més enllà del Km 4 i enguany serà passat el del 7 després de planejar per la Travessera de Les Corts per anar al Camp del Barça (Km 6) a l’anada, en lloc de fer-ho a la tornada.

Així mateix, s’eviten uns 500 metres de pujada del Passeig de Sant Joan i el puja i baixa del Pont de Calatrava. Els dos petits bucles a la part baixa de la Diagonal, abandonant-la i recuperant-la tot seguit, crec que contribuirà a que les dos rectes de l’avinguda resultin menys pesades. També, anar a buscar la part alta del Parc de la Ciutadella per Marina en lloc de pel Passeig de Circumval·lació, una via sense cap animació que resultava la prolongació de la part més dura de la prova, em sembla molt més favorable.

Amb tot,  l'allau de participants que es preveuen ha obligat a evitar l’estretor de la Rambla i em sap greu que no s’hi passi. El canvi fa que  es deixi de passar per la Plaça de Sant Jaume sacrificant la visió dels edificis de la Generalitat i l’Ajuntament i l’escalf del carrer més emblemàtic de Barcelona. Llàstima. Tot no pot ser el bonic que voldríem. 


Miquel Pucurull
07/01/2013