23.9.16

Gairebé 2.000 Curses a Catalunya

Com que cada cop hi ha més curses que d’un any a l’altre tenen menys participants (paradigma, les últimes de Bombers, Jean Bouin. Mercè...) podria semblar que l’ anomenat boom del córrer s’està desinflant.

Res més lluny de la realitat. Cada dia hi ha més practicants. Succeeix que el nombre de curses noves creix sense parar. I la gent es dispersa al tenir moltes opcions.

Per veure bé el fenomen, es fa necessari utilitzar dades. Esbrinat el calendari que publica Runedia, que està considerat com el més complet, a Catalunya aquest any hi ha gairebé 2.000 curses entre les de ruta, muntanya, triatlons/duatlons/aquatlons i d’orientació. En quatre anys, s’ha gairebé doblat el nombre de curses, passant de 1.118 el 2012 a 1.993 enguany. Espectacular fenomen.

Organitzar una cursa s'ha convertit en un negoci. I deu de ser molt bo perquè se'n munten moltes de noves. Passa, però, que la competència és terrible: aquest 2016 hi ha caps de setmana que n’hi ha o n'hi ha hagut més de 60. No fa gaires anys, 10 com a molt.


Amb l'allau de les que es posen en marxa -se'n deixen de fer molt poques d'antigues- no és estrany que hi hagi proves amb menys corredors i corredores que l’any anterior.

                                                        --------------------
Miquel Pucurull
23/09/2016