8.7.13

El preu dels dorsals a Catalunya

No és cap notícia: la vida a casa nostra és més cara que en qualsevol altre lloc d'Espanya. En tot; també en el preu per inscriure't a una cursa.

He esbrinat quan costen els dorsals de les curses de 10 Km, de les mitges maratons i de les maratons a Catalunya i a la resta de l'Estat.

De les de 10 K he fet una mostra de 60 curses dels mesos de juny, juliol i agost (30 de Catalunya i 30 de fora ) i de les mitges la mostra és de 78 de tot l'any (39 d'aquí i 39 aleatòries de fora). He quedat garrativat perquè no esperava que fos tanta la diferència. A la resta de l'Estat, el preu d'un dorsal de les de 10 Km és de 7,73 euros de mitjana (arrodonint, 8 euros), i el de Catalunya és de 11,87 (arrodonint, 12). I en el cas de les mitges, el preu a fora .es de 13,82 (arrodonint, 14), i el d'aquí és de 17,41 (arrodonint, 17).

 És a dir, una de 10 ens costa un 53% més, i una mitja un 26%. No cal dir res més.
Amb franquesa, crec que les administracions de fora, potser perquè els hi arriben més diners,  ajuden molt més que les d'aquí als que organitzen curses i aquests es veuen obligats a posar un preu dels dorsals més alts. Això és reflecteix especialment en els  de les maratons (incloc els de totes les que se celebren per completar l'anàlisi). Muntar una marató requereix molts recursos, i si no és degut als ajuts, no s'explica que els de Sevilla, per exemple, que és la quarta en importància pel que fa a participació, costin tan poc en comparació amb els d'altres. I fins i tot, que els de les dues de Palència siguin gratuïts.

Miquel Pucurull
8/07/2013