31.1.14

Ens ha deixat una llegenda de l'atletisme

Ha mort una llegenda de l’atletisme, Francesc Castelló, a l'edat de 88 anys.


Fou un reconegut Periodista i Jutge d’atletisme. Va escriure al diari El Mundo Deportivo durant gairebé 50 anys, fins a les primeries dels anys 2000, i va dirigir la revista Atletismo de la federació catalana des de 1944 al 1971. Com a Jutge d'atletisme fou molt respectat, mestre i referent de vàries generacions de Jutges. Va inciar-se com a tal l'any 1945 i fou President del seu Comitè durant quatre anys. Va ser membre fundador del Comité Nacional de Jueces l'any 1964. També va pertànyer a la Junta Directiva de la Federació Catalana com a vocal i secretari en diferents etapes.

Alt, i de robusta complexió, no passava desapercebut. El recordo al Serrahima fent de jutge, amunt i avall de la pista i amb llistes a les mans, per donar les sortides. S’emprenyava molt quan fallava la pistola i el tret no es produïa. El seu crit de “Fora!!!” era famós.

Com a periodista, a l’edat de 84 anys escrivia el 2 de gener del 2009 sobre la Cursa dels Nassos la que fou la seva darrera crònica a El Mundo Deportivo.


El meu condol a la seva família.
 
Miquel Pucurull
01/02/2014