28.7.14

Més curses, menys participants per cursa

Cada cop tinc més clar que la raó per la qual està baixant el nombre de participants a les curses clàssiques en comparació als darrers anys, en especial aquest versus l’any passat, és, a banda que el preu dels dorsals són cars, l’enorme oferta de curses que hi ha. Tot i que hi ha cada vegada més gent que corre, l’augment del nombre de curses és superior al del nombre de corredores i corredores.

Per agafar tres exemples d’aquest cap de setmana. El dissabte es van córrer les curses de Santa Cristina d’Aro, la d'Orrius i la de l’Espluga de Francolí.

La primera, com que des de feia un temps tenien menys participants, van baixar 4 euros el preu d’inscripció (valia 11 i el van posar a 7). Doncs, tot i així la van córrer un 23% menys que l’any passat (309 vs 401).

A Orrius, l’any passat van ser 349 i enguany 231, un 33% menys.

I paradigmàtic el que l'hi ha passat a la de l'Espluga. També va patir una davallada. Enguany van fer com a novetat una de 5k, a més de la clàssica de 15, i entre les dues va haver 614 participants, un 9% menys que l'any passat, que en la de 15 tan sols van ser 676.

Un apunt: Fa uns anys, a Barcelona ciutat hi havia poques curses i la gent se n'anava a l'Espluga -malgrat la cursa és una tarda de juliol a les 7- o a on fos per córrer. Fa 10 anys, a l'Espluga hi corrien 800 o més. Llavors a Barcelona hi havia unes 20 curses a l'any; ara n'hi ha més de 40.

Potser la raó de tot plegat està en que l’any passat hi havia 21 proves a Catalunya, i el mateix cap de setmana d’enguany n’hi ha hagut 35.

                                                ------o------

Miquel Pucurull
28/07/2014