24.6.12

Una "perla" sobre l'atletisme de fa més de 70 anys

Una perla que confirma que, malauradament, l’atletisme federat sempre ha estat un esport minoritari. A casa nostra i a tot l’Estat.

Ja en l’any 1935, la premsa es queixava de la poca participació d’homes en el Campionat de Catalunya de cros, i de dones en el d’Espanya.

L'endemà de les proves, que es van celebrar al Prat de Llobregat, el diari Mundo Deportivo deia:

“Ahir, 18 de març de 1935, malauradament, va quedar ben provat que el Campionat de Catalunya de cross ja no interessa a ningú. 28 participants per a un Campionat de Catalunya, són molt pocs participants. (...) Es va celebrar també el Campionat d'Espanya femení de cross. D'un campionat d'Espanya, sigui l'especialitat que es vulgui, al qual només s'inscriuen tres participants, se'n presenten dues i només n'arriba una a la meta, ja faran el favor de dir-nos quin campionat és aquest i quin interès pot despertar parlar d'ell"

El Campionat de Catalunya el va guanyar l’Angel Mur, que va ser durant molts anys el massatgista del Barça de futbol –feina que va fer també el seu fill fins fa uns anys-, i la campiona d’Espanya va ser la Joaquima Andreu, una magnífica atleta que, curiosament, era també florista de la Rambla.

            

A les fotos del retall del diari, l’Angel Mur entrant destacat a la meta, i les dues participants en el Campionat d’Espanya, la primera de l’esquerra i única arribada, la Joaquima Andreu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada