18.10.12

L'esclat de la Marató de Barcelona'2012

El primer que cal dir sobre la marató de l’any 2012 es que, tots els que fèiem estimacions en acabar la del 2011 sobre el nombre de  participants que la correrien, ens vàrem equivocar de mig a mig.
 
Per als que tenim un sentiment especial sobre aquesta marató de Barcelona, resultava emocionant assabentar-se, mes a mes, setmana a setmana, dia a dia, de com creixien les inscripcions i com augmentaven respecte de l’any anterior. Ningú, però, podia suposar  que finalment serien tants i tantes els corredors i corredores que s’hi apuntarien: 19.507 (només escriure el número em resulta excitant), el que significava un 29% més que l’any passat.

Tot i que, el cert és que el que compta en una marató no es tant el nombre dels inscrits sinó el dels que l’acaben. Però també en aquest cas, en l’any 2012 s’ha produït un rècord. Varen ser 16.216, també un 29% més que el 2011.
 
Dir que aquests números em fa agafar esgarrifances no és exagerat. Tanmateix, el que ha succeït en el 2012 és una constatació del que ha vingut passant els darrers anys. Els que hem seguit la evolució que ha  tingut la prova des que es va començar a celebrar, de cap manera podíem imaginar que en tan poc temps, a partir de la supressió de l’any 2005, la progressió seria la que ha estat.
 
Per als aficionats a les estadístiques com un servidor, crec que pot ser interessant veure-ho reflectit en un gràfic:
 
I a banda, una dada sobre la marató de Barcelona d’aquest any -que omple de molta satisfacció al que subscriu, que, com molts d'altres, l’ha vist passar “de tots colors”- : el nombre de 16.216 arribats la converteix en la 4ª d’Europa i la 13ª del Món.
                           
 
Miquel Pucurull i Fontova


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada