2.4.12

L'augment dels preus dels dorsals

Els preus dels dorsals de les curses de pagament -un producte com un altre- pugen molt més que la inflació. 

No és cap novetat i ja sé que és un tema molt debatut. Però tant s'hi val. No em vull estar de dir el següent: 

A resultes d’haver llegit als diaris que el cost de la vida ha pujat un 35% en deu anys, m’he interessat en saber quan han pujat els preus de les inscripcions a les curses en el mateix temps.

He esbrinat en algunes revistes que tinc i per internet, i he trobat els preus de l’any 2001 de 15 curses de pagament que se celebren actualment. La mostra no és gaire gran però és significativa. Comparant-los amb els d’enguany (ambdós casos inclouen el cost del xip), el resultat és aquest:


En concret, si la mostra és representativa, l’augment mitjà en aquests 10 anys és del 231%.

És a dir que, anant a l’específic, mentre que un quilogram d’arròs (segons l’OCU) ha pujat en aquest temps un 45%; la carn un 33%; les patates un 116%; l’autobús un 48%; els diaris un 28%; la perruqueria un 36%...i han baixat els televisors i les cadenes de música un -62% i els electrodomèstics un -4%, les inscripcions a les curses ha pujat un 231%.

Poca cosa més es pot dir. Potser que hi ha excepcions, com el de la Cursa de Canovelles, que de 13 euros l’any 2010 l’han baixat a 7. Però també hi ha unes quantes curses que abans eren gratuïtes i ara ja no ho són.

Normalment no em queixo dels preus del dorsals sinó dels augments d’un any a l’altre pel perill que signifiquen pel futur. I la realitat és aquesta, si el cost de la vida hagués pujat el mateix que ho han fet les inscripcions de les curses, la inflació seria espantosa. La situació, que ja és prou dolenta en molts casos, seria insofrible.


                                                                 -----------------



Miquel Pucurull i Fontova
pucurullfontova@yahoo.es



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada